fredag 27 januari 2012

Demokrati på vänsterns villkor

Idag, Fredagen den 27/1 var SDU-Värmland inbjudna till Karlstad-Hammarö gymnasium för att svara på frågor om partiet. Undertecknad var med som stöd eftersom det inte är så enkelt att, som relativt ny SD-ungdom, både svara på frågor och samtidigt känna sig bekväm med att tala inför en massa ifrågasättande ungdomar. Ingen hade väntat sig att det skulle hända något utöver det planerade eftersom vi i Karlstad aldrig har haft några större problem med att stå med bokbord på sta´n eller liknande aktiviteter. Småincidenter har väl inträffat men inget värre än att man kastat vårt material på oss eller i papperskorgen. Ja, vuxna människor beter sig faktiskt på detta vis ibland.

Den här gången visade det sig dock inte bli så lugnt som vi hade trott. Några ungdomar upplyste oss om att just detta gymnasiet var märkbart vänsterorienterat och någon hade gjort en ”Hata SD- grupp” på facebook där man uppmanade andra vänsterungdomar att komma till skolan och störa vår frågestund. Detta lyckades alldeles utmärkt ur deras synvinkel för vi var hela tiden ganska hårt trängda av, i ungefär lika delar, vänsterorienterade svenska ungdomar och invandrarungdomar. Fyra poliser fanns på plats men det fanns inte mycket som dessa kunde göra eftersom ingen tog till våld. Vi var dock omringade helt och hållet av fyra- femdubbla led med ganska stöddiga och gapiga ungdomar som hängde över bordet och vi hade ingen möjlighet att komma undan om någon hade velat ge sig på oss. Frågan man ställer sig är ju varför ingen av skolans anställda gjorde minsta ansträngning för att styra upp det hela så att de som ville ställa relevanta frågor, och även få svar på dessa, hade fått en chans. Frågorna haglade hela tiden men av de som trängt sig fram var få intresserade av svaret. De elever som på allvar ville dra nytta av den här frågestunden fick inte en chans att utnyttja den möjligheten.

Det här arrangemanget gick ut på att eleverna skulle få möjlighet att ställa frågor till alla partier. Svensk demokrati numera verkar dock inte innefatta sverigedemokrater, eller människor som vill ta till sig upplysning och bilda sig en egen åsikt.

4 kommentarer:

Blodsven sa...

Skolans anställda är till 90% livrädda PK-arslen som inte ens tillåts undervisa i demokratiska värderingar. Tur det alltid finns whiskey och äkta outlawmusik hemma....

Britt sa...

Jag låg och tänkte på det inatt och blev riktigt förbannad till slut. Nu var ju detta ett speciellt tillfälle men man fick intrycket att skolan var något slags ungdomsgård. Det kryllade hela tiden av ungdomar som befann sig i entréhallen. Där fanns cafeteria och en megastor bildskärm som vrålade ut dunkadunka-musik. Till vår ära hade de för dagen också levande musik med trummor,trumpeter och cymbaler m.m. Detta kunde vi då lyssna till samtidigt som vi försökte göra oss hörda. Inte ens detta ville, eller vågade, någon stoppa. Lite kanske vi åstadkom ändå för det finns ännu ungdomar som är kloka nog att genomskåda eländet. Jag är glad om vi så bara fick en enda ny anhängare. Flera kom fram och ville ha tidningen efter att "pöbeln" dragit sig undan.

Blodsven sa...

Då finns det ju hopp trots allt. Ni gör ett kanonjobb Britt. Jag kan ju alltid bidra med en CD emellanåt...
Rock on

Britt sa...

Den musiken är det bästa för själen så det tackar jag för.