fredag 23 september 2011

För då kanske de blir snälla mot oss sedan...?

Ni kommer väl ihåg när Jens Orback talade om för oss att "om vi är snälla mot dem nu så kommer de att vara snälla mot oss när de är i majoritet"?
Enligt vissa källor skulle hans uttalande ha varit:
”Det är också ett försvar för dig och mig, att någon gång kanske vi hamnar i minoritet, och försvarar vi dom andras rätt ja då går vi lite tryggare.”
Jag kan nu inte se någon större skillnad när det gäller själva budskapet.

Nu är han på gång igen den gode Orback men denna gång är det Palestinafrågan det handlar om. Han tycker såklart, som många andra, att Palestina ska erkännas som stat. Orback, och många med honom, anser att palestinierna är mogna nog att ta hand om sitt land. Han medger dock att det är förståeligt om israelerna är rädda för de raketer som regelbundet skickas från Gaza men det handlar ju bara om israelernas rädsla och den löser ju inga konflikter? Det faktum att palestinierna hatar judarna har han visst inte reflekterat över.

När det gäller frågan om palestiniernas förmåga att ta hand om sitt land, är jag inte helt övertygad.

"Erkänn Palestina!"

2 kommentarer:

Blodsven sa...

Snällhet kan även betraktas som dumhet. Se bara på våra politiker, vi ger dom snart sagt allt vi har men inte fan är dom snälla mot oss för det...

Gammelsvensk sa...

Jag har själv varit en så´n där "dumsnäll" i hela mitt (tidigare) liv men jag har bättrat mig. Det minskade på de s.k. vännerna.
Konstigt??