tisdag 20 september 2011

Allt handlar om prioriteringar!

När det gäller svensk ekonomi får vi ofta höra att det saknas pengar till både det ena och det andra. Många viktiga åtgärder sätts på statens väntelista och där tycks vård och omsorg ta stor plats. Resurserna inom akutsjukvården är så bristfälliga att människor får vänta länge på att bli omhändertagna och man hamnar ofta inte ens på rätt avdelning. Antalet avlidna på grund av misstag i vården kan jämställas med "...hur många som skulle dö om en jumbojet fullpackat med svenskar varannan månad skulle krascha någonstans i Sverige, varje år – utan att någon reagerar."

Folkmängden i Sverige har, såvitt jag kan se, ökat från 7,4 miljoner 1970, till 9,4 miljoner 2010. Vårdplatserna däremot, har minskat från 120 000 till 25000 de senaste trettio åren.

Politikerna sparar, patienterna dör!

3 kommentarer:

Blodsven sa...

Finns väl troligtvis inget annat land i världen, dit vi svenskar kan göra oss papperslösa och få fri sjukvård? Så korkade jävlar finns ingen annanstans, där man pissar på sitt eget folk samtidigt som man leker "den barmhärtige samariten" utåt. Sjukare än sjuk-klövern går väl knappast att bli...

Gammelsvensk sa...

Jag blev förvånad över siffrorna. Jag vet ju att man har dragit in på vårdpersonal vartenda år en längre tid men att det var så illa kunde jag inte drömma om.
Jag har olika teorier om vad som är tanken bakom den politik som förts av både höger och vänster på senare tid och ingen av dem är särskilt trevlig.

Blodsven sa...

Stämmer dessa siffror är det ju inget annat än en stor jävla skandal. Dina teorier om vad sjuk-klövern har för syfte, är med största sannolikhet lika otrevliga som mina...