onsdag 12 oktober 2011

Supertrevlig utbildningshelg!

Den här helgen (8-9 Oktober) var Sd Värmland inbjudna av Sd Örebro till en utbildningshelg på
Bredsjö herrgård utanför Hellefors. Från Värmland var vi ett gäng på tio personer som antog erbjudandet och det tror jag inte att någon av oss ångrar, med facit i hand. ”Bredsjö herrgårdar” ligger väldigt vackert med skog och små tjärnar runtomkring. Det har en gång i tiden varit järnbruk men under lång tid använts i många olika sammanhang.(Historik om Bredsjö)

Anders Westergren, en av sverigedemokraternas veteraner och tillika partiets kommunpolitiske samordnare, var inbjuden för att dela med sig av sitt kunnande. Vår egen ordförande Runar Filper hade även han en hel del att tillföra. Hans mångåriga värv i partiet är väl känt även långt utanför Värmlandsgränsen. Lördagen började med anförande av Anders Westergren och därefter var det fritt fram för frågor. Det blev en mycket väl använd frågestund som, om det inte varit för att andra aktiviteter var planerade, kunde ha fortsatt hur länge som helst. Eftermiddagen ägnades åt grupparbete då vi förväntades skriva egna motioner och interpellationer m.m. Senare på kvällen avåts en fyrarätters middag med mycket prat och skratt.

På Lördagen var elevantalet halverat, vilket var synd, men det gav ju oss kvarvarande utrymme för ännu fler frågor och svar. Fredrik från Karlskoga hade tagit fram ett kompendium som han kallade ”kommunspelet” vilket visade sig vara alldeles utmärkt som övningsmateriel. Vi tillbringade flera timmar med att ”leka” kommunfullmäktigemöte med många olika frågor på dagordningen. Anders Westergren visade sig vara en superbra skådis som spelade sina roller som motpart med bravur och gav oss många skratt. Han skulle när som helst kunna agera sosse, moderat eller vem som helst av våra motståndare utan att bli avslöjad.

Det blev två mycket givande dagar, både kunskapsmässigt och när det gäller trevligt umgänge. En stor eloge till personalen på Bredsjö som var mycket trevliga och tillmötesgående och serverade oss både historia och utomordentligt god mat.

Ytterligare ett stort tack vill jag skicka till de Sd-are som lagt ner så mycket arbete och ordnat med denna givande utbildningshelg.

Tack Elin, Majlis och Fredrik!


Inga kommentarer: