måndag 30 maj 2011

Är det rätt av kommunen att stå bakom en manifestation som syftar till att smutskasta ett folkvalt parti?

”De ska ta tillbaks folkdräkten från SD”

”Värmlands hembygdsförbund vill sno tillbaka folkdräkten från Sverigedemokraterna Bland annat därför kommer en stor manifestation för mångfald att hållas i Karlstad 1 juni.

Förbundets ordförande, Karl-Axel Branzell, hoppas på att ett par tusen sluter upp och säger att upprinnelsen till manifestationen ligger i Sverigedemokraternas uttåg ur Storkyrkan då biskop Eva Brunne hyllade samma människor och grupperingar som stod bakom ett flertal misshandlar, dödshot och mötessabotage.”

– Jag tyckte det var vanhedrande mot folkdräkten. Symboler får lätt ett överfört värde och smutsas lätt ner, säger Karl-Axel Branzell.
VF


Manifestation för mångfald

Onsdagen den 1 juni blir det en manifestation för mångfald på Sandgrundsudden. Syftet med manifestationen är att uppmärksamma värdet och vikten av mångfaldsarbete och att mångfald berikar.

Denna manifestation är en del av en stor mångfaldssatsning i Karlstad och Värmland under 2011 och kommer att utmynna i en budkavle som Värmland sänder vidare.

Initiativet till manifestationen kommer från Värmlands hembygdsförbund och Karlstads kommun kommer att delta.

Tid: Onsdag 1 juni kl 14.00-19.30.

Plats: Start på Stora Torget sedan gemensam parad till Sandgrundsudden.

Hämtat från Karlstad kommuns hemsida



3 kommentarer:

Blodsven sa...

Värmlands hembygdsförbund liksom alla andra patriotiska föreningar, som hade till syfte att bevara de lokala särarterna och traditionerna, har de falska ormarna inom multikultilobbyn oxå lyckats rövkn...a till förmån för den sinnessjuka plundringen av våra förfäders arv...

gammelsvensk sa...

Sorgligt och väldigt sant!

Anonym sa...

Mångfald utarmar och förslösar.