onsdag 11 maj 2011

Ska man skratta eller gråta?

Att följa riksdagens arbete på Tv kan ibland vara väldigt kul och ibland väldigt frustrerande. Jag blir förskräckt över hur många det är som egentligen inte vet vad som står på det papper de aldrig tar ögonen ifrån. Man märker det när de ska försvara det de nyss läst. Man kan ha väldigt underliga argument som egentligen motsäger det de säger sig stå för.

Idag var det debatt om bl.a. sjukvårdspersonals rätt att vägra medverka vid en abort. Detta kallas samvetsfrihet och anses av många vara en mänsklig rättighet. Vänsterpartisten Hans Linde tycker emellertid inte att någon ska få vägra. Hans argument är t.ex: Hur skulle det se ut om en lärare vägrar att undervisa någon för att han är muslim eller om man skulle vägra att behandla någon som är sjuk. Han anser att abort är sjukvård/ hälsovård. Det kan det kanske vara i vissa fall men knappast som regel. Nu är det ju också så att ingen ska nekas abort utan det ska naturligtvis finnas personal som inte har problem med att medverka. Han tyckte att det var bra att Sverigedemokraterna, så här inför ett val, visar sin rätta sida och talar om att de är emot abort?? Jag förstår inte riktigt hur han kopplar där. Om en sjuksköterska ska slippa medverka vid en abort p.g.a. sitt samvete så är alltså Sd emot abort över huvud taget. Han sa det också flera gånger så jag tvivlar inte alls på att jag hörde rätt.

Det var också mycket debatterande om Bromma flyplats´vara eller icke vara. Jag fick lära mig att det finns något som heter "grön inflygning". Det är visst något som är bra för miljön. Alliansen var också väldigt måna om att vi ska ha Bromma kvar och utöka flyget ännu mer. En folkpartist vid namn Tysklind hade sin egen ide om hur man försvarar flyget när det gäller just miljö. Jag tror det var så här. Bromma ligger nära sta´n och man behöver alltså inte åka bil dit vilket man gör till Arlanda. Hans motdebattör påpekade att man ju höjer bensinpriset för att folk ska åka bil mindre och även åka tåg istället för flyg. Tysklind påpekade då att han inte tror att man åker bil mer om priset sjunker. Då undrar jag? Vad skulle då vara anledningen till alla pålagor på bensin?

3 kommentarer:

Blodsven sa...

Riksdagen är inget annat än en stor svindyr lekstuga för 349 odugliga hönsarslen, som inte har en jävla susning om varken ekonomi eller hur verkligheten fungerar...

gammelsvensk sa...

Du får väl lov att dra av för 20 sverigedemokrater?

Blodsven sa...

Sorry, jag tänkte inte på det...