onsdag 30 mars 2011

Migrationsdebatt eller kastaskitpåSd-kampanj?

Det är jobbigt att följa vissa debatter i riksdagen. Inte för att det är svårt att förstå vad som sägs utan varför det sägs. Idag har jag följt migrationsdebatten som Sd hade begärt att få till stånd och det var med stigande förvåning och ilska man lyssnade på de olika partiernas företrädare. Jimmie Åkesson är en klart lysande stjärna jämfört med de andra föredragarna och man behöver inte känna den pinsamhet som man känner inför dessa.

Vi kan börja med en socialdemokrat som rabblade den vanliga visan om att vi behöver arbetskraftsinvandring och att vi minsann ska vara tacksamma över att få ta del av all den kunskap som människor som kommer utifrån besitter. Vi har ju vårt fyrtiotalistiska köttberg också som invandrarna kommer att få ta hand om och dessutom försörja. Detta var han i talarstolen och berättade ett flertal gånger. Tur att man fattar till slut.

En vänsterpartist passade på att ge några kängor åt Alliansen när hon ändå höll på. Hon citerade också Strindberg som sade att det är synd om människorna. Hon tillade dock med viss ironi att det naturligtvis är mest synd om Jimmie Åkesson. Om hon sade något mer så måste det ha varit ganska ointressant eller väldigt ologiskt för jag minns det inte.

Centern representerades av Fredrik Federley. Han ansträngde sig väldeliga för att försöka övertyga folket om hur rasistiska och främlingsfientliga sverigedemokrater är. Han ville visst få oss att tro att den gängse benämningen faktiskt är "De främlingsfientliga och rasistiska Sverigedemokraterna". Han menade också att om invandrare är en belastning så är alla människor, per automatik, en belastning eftersom ingen tillför mer än någon annan. Vår välfärd hotas inte av fri invandring utan av att vi avstår från densamma.

Så kommer vi då till Miljöpartiet och vem är bättre lämpad att företräda dem i denna fråga än Maria Ferm? Sverigedemokrater är naturligtvis främlingsfientliga rasister som inte förstår sitt eget bästa. Man måste ju fatta att vi inte klarar oss utan invandring och varje människa är unik och alla är skyddsvärda. Det kommer att bli ganska trångt om meningen är att alla ska skyddas just i Sverige.

Kristdemokraternas representant tyckte jag nog i alla fall var roligast. Hon visste att berätta att Sverige står för det största privata biståndet i världen och detta tycker hon är väldigt bra. Detta bistånd består av pengar som invandrare i Sverige skickar hem till sina hemländer. Tänk så bra att våra skattepengar gör nytta över hela världen. Det kanske blir lite mindre pengar kvar i landet men vi får ju inte vara knussliga. Hon berättade också att det är fel att det i Sverige är lite negativt att heta Fatima eller Batiraj och inte Kalle eller Lisa. Det är ju inte i kunskap vi skiljer oss åt utan enbart på grund av namnet.

Tänk så mycket man får lära sig under en debatt förd av dessa skarpa hjärnor.

2 kommentarer:

Blodsven sa...

Vänsterfjollan begriper inte varför det är synd om den lilla arbetsamma människan. Det är just därför att den lille strävsamme kraken tror att hans slit blir belönat i slutänden. Var naturligtvis det oxå innan dagens politikersvin tog över, av parasiter och totalt hänsynslösa, hjärndöda psykopater...

Gammelsvensk sa...

Du har så rätt. Numera är det bara kapplöpning om pengar och makt i överflöd som gäller. Så länge jag mår bra så skiter jag i resten, är devisen för dagen. Det värsta är att detta är inpräntat i många av dagens ungdomar så det lär dröja några generationer att få rätsida på det. Om det över huvud taget går.