torsdag 30 juni 2011

Christina Höj Larsen är nog min favorit

Det finns gudskelov fortfarande en del förnuftiga människor i Sverige och Mats Dagerlind är en av dem. Hur kan vissa bara inte förstå detta?

"På initiativ av Sverigedemokraterna och mot bakgrund av den diskussion som pågår på såväl EU-nivå som i enskilda länder som Italien, Frankrike och Danmark om utökade gränskontroller inom Schengen, hölls idag en debatt i riksdagen på temat.

Riksdagen

Det mest bestående intrycket från debatten är en påtaglig overklighetskänsla och undran över hur mycket dumheter det egentligen är rimligt att tvingas lyssna till från statsråd och riksdagsledamöter i en debatt i själva hjärtat av vår demokrati. Justitieminister Beatrice Ask (m) ansåg exempelvis att vi inte kan agera mot grov organiserad brottslighet eftersom vi då riskerar förstöra semesterglädjen för svenska barnfamiljer på utlandsresa om dessa skulle tvingas visa papper vid en stickprovskontroll.

Att tulltjänstemän och gränskontrollanter skulle ha någon fingertoppskänsla i sitt myndighetsutövande och rimligen bör kunna se skillnad på semestrande svenska barnfamiljer och de internationella förbrytare kontrollerna syftar till att hejda, det föresvävar uppenbarligen inte Ask. Med samma logik kunde man kanske avskaffa alla patrullerande poliser i landet också, någon kan ju känna sig kränkt av deras närvaro."

Läs hela inlägget!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vill inte vara petig men med tanke på rubriken bör kanske Höj Larsen nämnas i inlägget?

Dagerlind, numera i full SD-skrud, är ett kapitel för sig. Dock har han skrivit flera bra Newsmillgrejer om varjen:

http://www.newsmill.se/artikel/2009/05/31/avvapna-jagarna-och-erbjud-personer-med-vargfobi-beteendeterapi

Men kanske han har lagt sig på SDs linje där också nu. Jag vet inte.

Gammelsvensk sa...

Inte för att jag vill vara petig heller men om du orkat läsa färdigt inlägget så hade du hittat detta:
"Vänsterpartiets Christina Höj Larsen ville förstås inte vara sämre än sina storesystrar i S och M. I stället för att adressera frågan för handen ägnade hon sin talartid åt att prata om ”människor som dör i bräckliga båtar på flykt på väg mot EU” och att vifta med en egenhändigt hopknåpad sex meter lång lista med namn på 15.000 flyktingar som dött de senaste åren i försök att ta sig över Medelhavet till Europa. Hur det skulle bistå dessa båtflyktingar från att förlisa och drunkna om vi i Sverige avstår från stickprovskontroller vid våra gränser fick vi inget svar på"

Anonym sa...

Inte för att jag vill vara petig, men jag läste igenom hela DITT inlägg. Men du rubriksätter givetvis precis som du vill.

Gammelsvensk sa...

En får tacke!