torsdag 8 mars 2012

Vi måste ju prioritera!

Cancerpatienter i kö av sparskäl

Publicerat: kl 02:23 , Ekot

"Besparingar vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg gör att cancerpatienter som ska genomgå röntgen hamnar i en kö som växer. Sedan årsskiftet köar flera hundra cancerpatienter till undersökningar de remitterats till.

Sjukhuset ska spara 250 miljoner kronor och det innebär bland annat att sjukhuset inte får ta hjälp från andra sjukhus.

– Vi ska klara oss med den kapacitet vi har, säger Anne Ohlmarker, verksamhetschef för röntgenavdelningarna, till GP."

Krigsskadade libyerna bor på Malmös dyraste lyxhotell

"SVERIGE/LIBYEN För ett par dagar sedan skrev vi om hur de påstått krigsskadade libyerna som flygs till Sverige för vård ansåg att Simrishamn inte dög och krävde att få bo i Malmö. Det får de nu – närmare bestämt på Malmös dyrasta lyxhotell, Hotel Renaissance, så sent som för bara några veckor sedan dessutom utsett till Sveriges bästa hotell av Tripadvisor.

Boende i närheten hör dem flitigt skandera Allahu Akbar, sjunga muslimska sånger osv. De hänger utanför hotellet hela dagarna, röker, pratar högljutt i mobiltelefoner, några har t o m iakttagits med påsar från Systembolaget – undrar vad profeten tycker om det. Vårdbehovet förefaller inte stort, ett par stycken har kryckor men det stora flertalet verkar inte skadade alls och absolut inte så att det skulle krävas att de flögs till Sverige för specialistvård."

Avpixlat

Inga kommentarer: